Η Μυζήθρα είναι ένα μαλακό τυρί τυρογάλακτος που έχει ξεχωριστή θέση στη λίστα με τα παραδοσιακά Κρητικά τυριά. Είναι γνωστή σε όλους καθώς αποτελεί βασικό συστατικό του διάσημου Κρητικού γλυκού «καλιτσούνι».Η Μυζήθρα Γλυκιά Καλογεράκη ξεχωρίζει για την πλούσια γεύση της και κατέχει ένα μεγάλο σταθερό κοινό που την απολαμβάνει καθημερινώς χάρη στο γεγονός ότι μπορεί να συνδυαστεί ευχάριστα με σχεδόν όλα τα φαγητά. Παρασκευάζεται με μία ξεχωριστή επεξεργασία στο νησί μας σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα και αποτελείται από υψηλής ποιότητας αιγοπρόβειο γάλα και τυρόγαλo.Υφή και χρώμα: Χαρακτηρίζεται ως ένα μαλακό λευκό τυρί με αφράτη λεία υφή χωρίς οπές.Γεύση: Ιδιαίτερα ευχάριστη, υπόγλυκη και ελαφρώς υφάλμυρη με πλούσιο άρωμα αγνού γάλακτος.
Υλικά
Συστατικά
Χώρα προέλευσης γάλακτος & τυρογάλακτος: Ελλάδα min 65% αιγοπρόβειο τυρόγαλο, max 21% παστεριωμένο πρόβειο γάλα, max 9% παστεριωμένο γίδινο γάλα, max 5% παστεριωμένο αιγοπρόβειο ανθόγαλο, < 2% γαλακτικό oξύ, < 2% αλάτι