Το χταπόδι KALLIMANIS διατηρεί όλη τη φρεσκάδα και τη θρεπτική αξία της θάλασσας, χάρη στην άμεση κατάψυξή του αφού αλιευθεί. Επιλέγουμε μόνο τις καλύτερες ποικιλίες χταποδιού, προσέχοντας πάντα την περίοδο αλιείας, καθαρίζουμε προσεκτικά την κουκούλα του, το παραγουλίζουμε και το καταψύχουμε αμέσως. Η ανώτερη ποιότητά του είναι αντιληπτή από τις ολοστρόγγυλες, στητές βεντούζες του και το γυαλιστερό στητό του δέρμα. Ξεχωρίζει για τη μαλακή του σάρκα και τη γεύση του ενώ ενδείκνυται για πλήθος συνταγών και τρόπων μαγειρέματος. Το χταπόδι αποτελεί φυσική πηγή πλούσια σε πρωτεϊνη και βιταμίνη Β12 και με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.
Μαλάκιο Μπορεί να περιέχει ίχνη από άλλα μαλάκια, μαλακόστρακα και ψάρια.
Διατροφικά Στοιχεία
Διατροφικός Πίνακας
Ανά 100g
%Π.Π.Α*
Ενέργεια (kJ)
343 kJ
4%
Ενέργεια (Kcal)
82 kcal
4%
Λιπαρά
1g
1%
Κορεσμένα
0,23g
1%
Υδατάνθρακες
2g
1%
Σάκχαρα
0g
0%
Πρωτεΐνες
14,9g
30%
Αλάτι
0,6g
10%
*Προσλαμβανόμενη Ποσότητα Αναφοράς ενός ενήλικα (8400kJ/ 2000kcal).
Άλλες πληροφορίες
Οδηγίες Χρήσης
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Για τη σωστή απόψυξη των αλιευμάτων, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
- Βγάλτε το χταπόδι από τη συσκευασία και βάλτε το σε τρυπητό σκέυος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο μαζεύει τα υγρά. - Σκεπάστε το σκέυος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη τροφίμων. - Τοποθετήστε στο ψυγείο. - Το χταπόδι έχει αποψυχθεί μόλις αποκτήσει τη σχετική ελαστικότητά του.
Η βίαιη απόψυξη π.χ. με ζεστό νερό, μπορεί να καταστρέψει την υφή και να επηρεάσει τη γεύση.
Πληροφορίες Προμηθευτή
Να μαγειρευτεί το προϊόν πριν την κατανάλωση. Μην καταψύχετε εκ νέου μετά την απόψυξη. Διατειρείται στους -18οC. Dardanel Greece A.E, Ελίκη Αιγίου, 25100, Ελλάδα
Σαρώστε τον κωδικό και αναζητήστε
Σαρώστε τον κωδικό με την κάμερα σας. Εάν το προϊόν δεν σαρωθεί, μετακινήστε την κάμερα πιο κοντά.