Για το Τσίπουρο Καλαϊτζή διαλέγουμε στέμφυλα εξαιρετικών αρωματικών ελληνικών ποικιλιών από τη Θεσσαλική γη, με την ίδια στοργή που ο ίδιος ο Χαράλαμπος Κρομμύδας διάλεγε και ζύγιζε τα σταφύλια του, ώστε να έχει πάντα την τέλεια αναλογία, σύμφωνα με τη δοκιμασμένη συνταγή του. Το Μοσχάτο, η Μαλαγουζιά , το Σαββατιανό ο Ροδίτης και το Ασύρτικο συναντιούνται, σε ένα αρμονικό πάντρεμα και ζυμώνονται, στις ιδανικές συνθήκες, πάντα κάτω από από το άγρυπνο βλέμμα του οινολόγου. Στο Καζάνι: Η απόσταξη του Τσίπουρου Καλαϊτζή γίνεται σε χάλκινους αποστακτήρες με στήλη πολλαπλής ασυνεχούς κλασμάτωσης και χρήση ατμού. Τα ζυμωμένα στέμφυλα αποστάζονται αργά και υπομονετικά σε ελεγχόμενες χαμηλές θερμοκρασίες μέσα από ένα σύστημα πολλαπλής κλασμάτωσης . Το Τσίπουρο Καλαϊτζή προκύπτει έπειτα από δύο αποστάξεις, καθώς έτσι εξασφαλίζουμε την καθαρότητα του τελικού προϊόντος και βοηθάμε τα αρώματα της ποικιλιακής του σύνθεσης να αναδείξουν την μοναδικότητά τους. Το πρώτο καζάνεμα ολοκληρώνεται, κάθε χρόνο, ως τα τέλη Νοεμβρίου, ενώ το δεύτερο, το πιο σημαντικό -αφού τότε καθορίζεται η κορυφαία ποιότητα του Τσίπουρου Καλαϊτζή-ως τα τέλη Μαρτίου. Από αυτό το απόσταγμα κρατάμε μόνο το αγνότερο, την καρδιά. Το αποτέλεσμα είναι ένα ποιοτικό, εκλεπτυσμένο αρωματικό απόσταγμα, που διατηρεί ποικιλιακά αρώματα του σταφυλιού, μαλακό και φινετσάτο, αυθεντικό και καθαρό
Σαρώστε τον κωδικό και αναζητήστε
Σαρώστε τον κωδικό με την κάμερα σας. Εάν το προϊόν δεν σαρωθεί, μετακινήστε την κάμερα πιο κοντά.