Απολαύστε την ξεχωριστή γεύση και δομή που δίνει το προζύμι στις δημιουργίες σας, με τη νέα Μαγιά με Προζύμι ΓΙΩΤΗΣ! Η ιδανική επιλογή για την παρασκευή χωριάτικου ψωμιού με παραδοσιακή γεύση και εμφάνιση, που διατηρείται φρέσκο περισσότερες ημέρες. Ετοιμάστε λαχταριστά παραδοσιακά αρτοσκευάσματα, όπως τυρόψωμο, ελαιόψωμο, τυρόπιτα Σκοπέλου και παξιμάδια τύπου Κυθήρων. Επίσης, μπορείτε να δημιουργήσετε βάση πίτσας και πεϊνιρλί, brioche και focaccia, πάντα με τη μοναδική γεύση του προζυμιού. Δε χρειάζεται διάλυση σε νερό, απλά την ανακατεύετε απευθείας στο αλεύρι.
Υλικά
Συστατικά
Ξηρή μαγιά σε σκόνη 31% (ξηρή μαγιά), γαλακτωματοποιητής: μονοστεατική σορβιτάνη), Ξινή βύνη κριθαριού, Προζύμι σε σκόνη από αλεύρι σίκαλης σίτου 21%, Αλεύρι σίτου, Βυνάλευρο (σίκαλης, κριθαριού) ασκορβικό οξύ.
Αλλεργιογόνα
Περιέχει σιτηρά που περιέχουν γλουτένη και βύνη. Πιθανόν να περιέχει ίχνη από σόγια, γάλα και τα προϊόντα τους.
Διατροφικά Στοιχεία
Διατροφικός Πίνακας
Ανά 100g
Ενέργεια (kJ)
1549kJ
Ενέργεια (kcal)
367kcal
Λιπαρά
2,6g
Κορεσμένα λίπη
0,7g
Υδατανθρακες
52g
Σάκχαρα
4,7g
Εδώδιμες ίνες
18g
Πρωτεινες
25g
Αλάτι
0,92g
*Προσλαμβανόμενη Ποσότητα Αναφοράς ενός ενήλικα (8400kJ/ 2000kcal).
Άλλες πληροφορίες
Οδηγίες Χρήσης
ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ Συνταγή για χωριάτικο ψωμί με μαγιά και προζύμι: 4 φλιτζ. Τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις Γιωτης (1/2 κιλό), 1 φάκελο μαγιά με προζύμι Γιώτης 18g, ½ κουτ. Σούπας ζάχαρη (5g), ½ κουτ. Σούπας αλάτι (7,5g), 1 2/3 φλιτζ. Τσαγιού χλιαρό νερό (30-35°C) (330ml), 1 κουτ. Σούπας λάδι (25g). Οδηγίες Παρασκευής: διαλύετε τη ζάχαρη και το αλάτι στο χλιαρό νερό. Προσθέστε τη μαγιά με προζύμι ΓΙΩΤΗΣ και ανακατέψτε. Προσθέστε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και το λάδι και ζυμώνετε τι μίγμα μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη. Καλύπτετε το μπολ με διάφανη μεμβράνη ή πετσέτα και το αφήνετε σε χλιαρό μέρος (περίπου 35°C) για 30 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη. Πλάθετε τη ζύμη σε φρατζόλα ή καρβελάκι και τη βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί. Καλύπτετε με πετσέτα και αφήνετε σε χλιαρό μέρος (περίπου 35°C) για 40 λεπτά για να φουσκώσει. Ψήνετε το ψωμί σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 °C στον αέρα για 40 περίπου λεπτά.
Πληροφορίες Προμηθευτή
ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΕ ΔΡΟΣΕΡΟ ΜΕΡΟΣ
ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ
Σαρώστε τον κωδικό και αναζητήστε
Σαρώστε τον κωδικό με την κάμερα σας. Εάν το προϊόν δεν σαρωθεί, μετακινήστε την κάμερα πιο κοντά.