Στην Κρήτη συνήθιζαν να καλύπτουν το τυρί με φύλλα θρούμπης για να αποκτήσει το τυρί τη γεύση του. Η παλαιωμένη Γραβιέρα με Θρούμπι εμπνεύστηκε από αυτόν τον τρόπο, όπου προστίθεται όμως το θρούμπι με το χέρι σε κάθε κεφάλι ξεχωριστά επιτρέποντας όμως στα αρώματά του να το εμπλουτίσουν με μια ελαφρώς πικάντικη γεύση.
Υλικά
Συστατικά
Αιγοπρόβειο γάλα, με αναλογία μέχρι 10% σε αίγειο, θρούμπι (1%),
οξυγαλακτική καλλιέργεια, πυτιά, αλάτι.
Αλλεργιογόνα
Γάλα
Διατροφικά Στοιχεία
Διατροφικός Πίνακας
Ενέργεια (kj)
1714 kj
Ενέργεια (kcal)
413 kcal
Λιπαρά
33 gr
Κορεσμένα
23 gr
Υδατάνθρακεσ
2,3 gr
Σάκχαρα
<0,5 gr
Πρωτεϊνες
26 gr
Αλάτι
1,3 gr
Άλλες πληροφορίες
Πληροφορίες Προμηθευτή
Από το 1952, ο Γεώργιος Στειακάκης και η γραβιέρα του με την ιδιαίτερη συνταγή, δημιουργούν τον δικό τους μύθο. Είναι ένας από τους πρώτους τυροκόμους στην Κρήτη που πηγαίνει στη Γαλακτοκομική σχολή της Λάρισας και μελετά την τυροκομία. Σήμερα το τυροκομείο Στειακάκη είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με παράδοση τριών γενεών. Ο Κωνσταντίνος Στειακάκης, με βάση παραδοσιακές συνταγές και οικογενειακές αρχές, παράγει τυριά με τα αυστηρότερα πρότυπα παραγωγής και ωρίμανσης.
Σαρώστε τον κωδικό και αναζητήστε
Σαρώστε τον κωδικό με την κάμερα σας. Εάν το προϊόν δεν σαρωθεί, μετακινήστε την κάμερα πιο κοντά.