Το κεχρί είναι ποώδες φυτό το οποίο παράγει μικρά εδώδιμα βρώσιμα σπέρματα. Ανακαλύφθηκε και καλλιεργήθηκε συστηματικά για πρώτη φορά στην κινά το 7500 π. χ. στη αρχαία Ελλάδα χρησιμοποιούνταν κυρίως για την παρασκευή ψωμιού. έχει υψηλή περιεκτικότητα σε εδώδιμες ίνες. Μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ κάλο πρωινό γεύμα αν το συνδυάσουμε με μελί, κανέλα, ξηρούς καρπούς, σταφίδες ή και φρούτα. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε τους σπόρους στο ψωμί και σε όλα τα αρτοσκευάσματα. Στη ζαχαροπλαστική χρησιμοποιείται για τη δημιουργία χυλών και κρέμας συνοδευόμενο από κανέλα, μελί και γαρίφαλο. Μπορεί να συνδυαστεί τέλεια με το ρύζι στα γεμιστά, στο σπανακόρυζο, στα ρυζότα και γενικά στα φαγητά που χρησιμοποιούμε ρύζι.
Υλικά
Συστατικά
Κεχρί αποφλοιωμένο βιολογικής καλλιέργειας
Αλλεργιογόνα
Το προϊόν συσκευάζεται σε εργαστήριο που διαχειρίζεται ξηρούς καρπούς με κέλυφος, αραχίδες, σόγια, σουσάμι και δημητριακά που περιέχουν γλουτένη
Διατροφικά Στοιχεία
Διατροφικός Πίνακας
Κεχρί Αποφλοιωμένο Βιολογικό
Ανά 100gr
Ενέργεια kj
1582kj
Ενέργεια kcal
378kcal
Συνολικά λιπαρά
4,25g
εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά
0,72g
Υδατάνθρακες
72,5g
Σάκχαρα
5g
Πρωτεΐνες
11,25g
Εδώδιμες ίνες
8,8g
Αλάτι
0,005g
Άλλες πληροφορίες
Πλεονεκτήματα
Βιολογικό
Οδηγίες Χρήσης
Καταναλώνεται βρασμένο. Για κάθε κούπα κεχρί προσθέτουμε δυο κούπες νερό και προσθέτουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο. Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
Πληροφορίες Προμηθευτή
Ανάλωση κατά προτίμηση αναγράφεται στη συσκευασία. Το προϊόν πρέπει να φυλάσσεται σε σκιερό και ξηρό μέρος. συσκευάζεται σε προστατευτική ατμόσφαιρα.
Σαρώστε τον κωδικό και αναζητήστε
Σαρώστε τον κωδικό με την κάμερα σας. Εάν το προϊόν δεν σαρωθεί, μετακινήστε την κάμερα πιο κοντά.