Λευκοκίτρινο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες και αρώματα φρέσκων φρούτων (πράσινο μήλο, πεπόνι) με ζωηρές πινελιές εσπεριδοειδών σε υπόβαθρο ορυκτότητας, γνώρισμα των ποιοτικών κρασιών της περιοχής. Στο στόμα γεμάτο, ισορροπημένο, με φρέσκια δροσιστική οξύτητα και φρουτένια επίγευση. Συνοδεύει άριστα τη μεσογειακή κουζίνα (φέτα, πίτες, λαδερά πιάτα, μικρά κρέατα), καθώς και πιάτα ψαρικών και θαλασσινών. Σερβίρεται ιδανικά σε θερμοκρασία 10-12°C.
Υλικά
Συστατικά
Ροδίτης ορεινής Αιγιαλείας
Αλλεργιογόνα
ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΘΕΙΩΔΗ
Άλλες πληροφορίες
Πληροφορίες Προμηθευτή
Τα κύρια αμπελοτόπια βρίσκονται στις περιοχές Πυργάκι, Τράπεζα και Ζήρια της ορεινής Αιγιάλειας,σε υψόμετρο 840-1100 μ. Πρόκειταιγια εδάφη φτωχά και άγονα ιδανικής μηχανικής σύστασης. Ο Ροδίτης που καλλιεργείται στην περιοχή είναι ο αραιόρογος ερυθρωπός (αλεπού). Όλες οι καλλιεργητικές φροντίδες γίνονται με τα χέρια και οι αποδόσεις δεν ξεπερνούν τα 60hl/ha .Μετά από διαλογή της πρώτης ύλης και ελαφρά πίεση των σταφυλιών, ο πρόρογος ακολούθησε στατική απολάσπωση και αργή ζύμωση σε χαμηλές θερμοκρασίες (12-15°C) μέχρι περίπου τα μέσα Νοέμβρη. Ένα κρασί που παράγεται από το Οινοποιείο Rouvalis. Διανέμεται από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε.Αναπαύσεως 20, Μαρκόπουλο Αττικής 19003
Σαρώστε τον κωδικό και αναζητήστε
Σαρώστε τον κωδικό με την κάμερα σας. Εάν το προϊόν δεν σαρωθεί, μετακινήστε την κάμερα πιο κοντά.