Εξαιρετικό σκληρό τυρί από αγελαδινό γάλα, με συμπαγή πάστα, μέσα στην οποία περιέχει πάπρικα η οποία δίνει στη μάζα του τυριού όψη μαρμάρου. Η φυσική κρουστά υφίσταται επεξεργασία με ελαιόλαδο και καπνιστή πάπρικα και για αυτό είναι σκληρή και έχει χρώμα κόκκινο.Γίνεται με μια παλιά παραδοσιακή και ξεχασμένη τεχνική και έχει το συμβολικό όνομα ‘Ανόστρου’ που σημαίνει ‘το δικό μας’ στη βλάχικη διάλεκτο. Είναι ένα τυρί ειδικής επεξεργασίας το οποίο δουλεύεται με το χέρι καθημερινά από την πρώτη ημέρα, μέχρι το τελικό στάδιο ωρίμανσης.Έχει ήπια αρχική αίσθηση και στη συνέχεια πικάντικη με γλυκές μπαχαρένιες νότες από την πάπρικα με μακρύ τελείωμα.Ιδανικό για ορεκτικό. Τα κρασιά που συνιστώνται είναι φρέσκα και λαμπερά κόκκινα ή ροζέ, ιδιαίτερα από την ποικιλία ξινόμαυρο. Ταιριάζει και με γλυκά κρασιά
Υλικά
Συστατικά
Λίπος Επί Ξηρού 40% Υγρασία 38% Αλάτι, Γάλα, Πυτιά