Ρεβύθια από επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδας, από τις νοστιμιές της ελληνικής κουζίνας. Ιδανικά για σούπα ή παραδοσιακές συνταγές. Ρεβυθάδα Σιφνιώτικη ½ κιλό ρεβύθια Θεσσαλίας 3αλφα 1 κουταλιά σούπας σόδα 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο Δάφνη Αλάτι και πιπέρι Τρόπος μαγειρέματος Μουσκεύετε τα ρεβύθια σε νερό με σόδα για 12 ώρες. Τα ξεπλένετε καλά και σουρώνετε. Βάζετε στην κατσαρόλα τόσο νερό, όσο να σκεπάζονται και τα βράζετε. Αφαιρείτε τον αφρό, προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά περίπου για 1 ώρα, ώσπου να μαλακώσουν. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ο C και τα βάζετε σε γάστρα με καπάκι για περίπου 2 ώρες. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσθέτετε νερό για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Σερβίρονται ζεστά.
Σαρώστε τον κωδικό και αναζητήστε
Σαρώστε τον κωδικό με την κάμερα σας. Εάν το προϊόν δεν σαρωθεί, μετακινήστε την κάμερα πιο κοντά.