Φακές από επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδας, πλούσιες σε σίδηρο και πρωτεΐνες. Ιδανικές για σούπα ή υγιεινές συνταγές.½ κιλό φακές ψιλές Θεσσαλίας 3αλφα3 φρέσκιες ώριμες τομάτες2 καρότα1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο1 σκελίδα σκόρδοΛίγος μαϊντανός1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο3 φύλλα δάφνηςΑλάτι ,ΠιπέριΞύδι κατά το σερβίρισμαΤρόπος μαγειρέματοςΠλένετε τις φακές και σουρώνετε. Τις βάζετε στην κατσαρόλα με τόσο νερό όσο να σκεπάζονται. Όταν αρχίζουν να βράζουν, τις σουρώνετε και συνεχίζετε τη βράση με άλλο βραστό νερό. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σκόρδο, το μαϊντανό, τρίβετε τις ώριμες τομάτες, ρίχνετε το πιπέρι και τη δάφνη και βράζετε για μισή ώρα περίπου. Στη συνέχεια ρίχνετε το λάδι, αλατίζετε και βράζετε για μισή ώρα ακόμη. Σερβίρετε ζεστή με όσο ξύδι επιθυμείτε.
Σαρώστε τον κωδικό και αναζητήστε
Σαρώστε τον κωδικό με την κάμερα σας. Εάν το προϊόν δεν σαρωθεί, μετακινήστε την κάμερα πιο κοντά.